Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda na Dolíšce

6. 10. 2007
        V sobotu se konala hasičská brigáda na rybníčku pod Moravčí jménem Dolíška. Sraz byl domluvený před hasičárnou v 8:00, ale jediní kdo tam byli včas byl Jirka PP a Jirka Janouš.
        Do 9 hodin postupně přijeli všichni účastníci brigády a mohlo se tedy vyrazit do práce.Na čtyřkolku zapůjčenou od Janoušů jsme naložili pracovní vybavení a mířili jsme k Dolíšce. Motorové pily měli Jarda s Alešem, a tak tedy vyřezávali stromy a zbytek tahal větve na oheň. Zpočátku nás bylo asi okolo deseti, takže jsme sotva stačili tahat větve a větší metrové kusy skládat na hromadu. Odpoledne však lidí značně přibylo a Jarda s Alešem skoro nestačili řezat. Asi v půl 6. jsme se správně unavení odebrali k domovům a můžeme se těšit zase na příští sobotu.

P.S. Kdyby se začaly vybírat poplatky za pozdní příchody, tak s takovýmhle přístupem by jsme měli na mašinu hned:-D
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvala je zasloužená!

Jiri PP,9. 10. 2007 20:58

Jo Jardo je dobře že chválíš Myru, odkoukal to od tebe velmi dobře, má dobrýho učitele. Napsal to fakt dobře a budete se tady při tvorbě asi výborně doplňovat. A ty pozdní příchody (obzvlášť tvoje :) ) je dobré připomenout a měl by jsi s tim konečně taky něco dělat, jinak pak každý když řekneš v 8 hod., přijde automaticky na 9.!!! Tak se snaž a ono to pude, hlavně se nesmíš nikdy předtim tolik vožrat :))!!!

Práci zdar, jen tak dál!;o)

Mirča,9. 10. 2007 17:32

Když jsme s bráškou dorazili po bramborové brigádě na náš "kouzelný" rybníček Dolíšku, nestačila jsem se divit, jak moc se změnil k lepšímu! Všichni jste odvedli opravdu skvělou práci a za to VÁM patří DÍK!!! Mile mě překvapilo s jakou chutí jste se dali do díla a vydrželi tvrdě makat od rána až do večera!!! Všichni pracovali jako o život a tím pádem i práce utíkala rychle od ruky!=) Mám z toho obrovskou radost! A když jsem viděla Káju, s jakým nadšením našel pramen potůčku a pak dokonce udělal strouhu... - nu prostě radost pohledět!;o) Ještě to bude ale pořádná makačka, tak ať nám chuť do práce vydržííí!!!:o)))

Pochvala

Jarda,9. 10. 2007 9:06

No vidíš Jiří,jak Ti to jde,musím Tě pochválit.Akorát nemusíš tak zdůrazňovat ty pozdní příchody!

Poděkování!

Aleš LP,8. 10. 2007 20:31

Chci všem poděkovat za práci, kterou jsme už zvládli na Dolíšce! Neni to žádná procházka růžovým sadem-jednou nám lilo jak z konve, v sobotu se zas tahaly stromy celej den...! Chci obzvlášť poděkovat holkám pro které to neni vůbec lehká práce, ale pracujou s plnym nasazenim. Parádně se mi s nimi poráželi stromy-takže holky díky moc za spolupráci!
Až to bude hotový, bude z toho krásný místo pro odpočinek a relax! Jo a v zimě taky dobrý kluziště!;o)
Takže ještě jednou díky všem a hodně sil do další prořezávky!!!

Vyděláváme na moderní vybavení!

Jiri PP,8. 10. 2007 17:10

No na Dolíšce pracujeme pilně a s odhodláním. Byli jsme tam jen 2 soboty, ale už jsme tam udělali kus práce! Bylo to tam strašně zarostlý a oproti dřívějšku je to k nepoznání! Je tam vidět kus dobře odvedené práce! Odhodlání je také velké! Při první brigádě jsme tam zápasili s vodníkem Česílkem, který nám seděl od 8 do 2 hodin na čepu a nechtěl Dolíšku nechat vypustit, i když lilo jako z konve, tak jsme to nevzdali a nakonec jsme nad nim vyhráli, hlavně díky dobré práci velkého rybářského znalce Honzy Haška, jenž se postaral největším podílem na vypuštění rybníka! Pracujem, abychom si vydělali na moderní techniku, kterou nutně potřebujem k lepším výsledkům, tak si aspon na nějaké vybavení taky sami vyděláme! Chtěl bych poděkovat všem, kteří tam chodí pracovat, protože hodně pomáhají a každá ruka dobrá! Takže budem pracovat dál, abychom si tam rekreační rybník pěkně udělali k obrazu našemu! Tak až to doděláme tak to bude paráda, už se těšim teď!!!